torsdag 8 december 2011

Några "lyckor" var det här

Först och främst har jag läst ut Svinhugg av Marianne Cederwall. En smårolig kriminalroman i gotländsk miljö. Enkelt och snabbt flöt jag genom texten och fick stifta bekantskap med två starka kvinnor. En underhållande historia som skänker värme, ett lagom mått av spänning, får mungiporna att peka upp och manar till eftertanke. Vi gör alla våra egna val och får ta konsekvenserna härav men ibland kan man hamna i situationer som man faktiskt inte helt kan hjälpa och man bör inte dömma hunden efter håren. Det var trevlig och avslappnande läsning!

Vet du vad jag tycker är roligt att göra? Små utflykter till natursköna platser, gärna på landsbyggden, med god fika eller lunch kombinerat med förlustelsen att köpa en fin pryl med sig hem. Nu finns ett klockrent ställe! Nu och nu, inte en aning om hur länge stället funnits men jag hade den stora glädjen att komma dit första gången i lördags. Humlalyckan erbjuder allt jag beskrev ovan. Gå in på www.humlalyckan.se och låt dig laddas upp för utflykt! Så har jag länkat från min blogg för första gången.... Jag har många andra utflyktsmål att favorisera men det får bli en annan gång.

Julgranskulor. De är vackra att se och skapar klassisk gammeldags julstämning. Jag tänker särskilt på två saker när det gäller dessa, främst röda. När jag var liten och satt pyjamasklädd i soffan och tittade på granen. Lillejulaftons kväll och full av förväntan såg jag på de fina kulorna vi just hängt upp. Hur de sakta rörde sig och lyste bland ljus och glitter mot gröna barr. Det inbegriper så mycket i denna lilla minnesbild. Blir nästan gråtmild. Mina fina föräldrar, de gjorde fint, gjorde jul, gjorde den riktiga julen så riktig som den bara kan bli. Nu blev det för sentimentalt. Punkt. Andra "bilden" av julkulor är hur de brukade hänga i fönstret hos farmor. Idag var jag i ett riktigt gammalt skolhus med typiskt gammaldags fönster. Där hade man nu pyntat med kulor. De hängde på ett visst "diagonalt" vis som farmor brukade hänga sina. Jag kan inte förklara men du förstår kanske? De ingav en fin stämning där de hängde i fönstret och jag tyckte det var så fint. Som om tiden stod stilla när man bara tittade på dem. Vilsamt och tryggt. Förstår du vad jag menar eller är jag helt i min egen lilla värld?

Sist men inte minst... Igår var en mindre bra dag men kastrullen som blev bränd av torrkokad potatis har blivit ren idag. Och inte bara för det men dagen idag har varit mycket bättre! Nu är det slut på detta sammelsurium av tankar och som nästan blev ett blogginlägg i punktform. Punkt för idag. Go´natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar