Receptet är hämtat ur Ica´s tidning Buffé och kallades för Karolinas lata sommarbullar.
Gör på kvällen: Rör ut ett halvt paket jäst i 5 dl kallt vatten. Tillsätt 1 msk olja och 1 msk flytande honung samt 2 tsk salt. Blanda i ca 12 dl rågsikt. Degen ska vara kladdig. Täck bunken med en bakduk i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 225 grader. Vält ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Platta ev till den något och skär ut ca 20 bullar. Grädda bullarna (det blir 2 plåtar) i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Mina nybakade bullar |
Jag byter ibland ut rågsiktet mot vad jag har hemma eller blandar jag lite olika sorters mjöl. Senast var honungen slut och då tog jag sirap och det blev också gott. Njut av nybakade bullar på morgonkvisten!
Jag tänker oxå ofta på de fina människorna jag har och som korsar mina vägar. Man ska vara tacksam för dem!
SvaraRaderaKUL med din blogg! Visst är det roligt?!
Kram Cec
Hej. tack för titten och dina fina ord.. Fin blogg du har. kul eller hur!? Ha en härlig fredag, Hälningar Elin
SvaraRadera